Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oost-Brabantse Pleitwedstrijden 2017

10 november 2017 om 13:00 - 11 november 2017 om 01:00

- Gratis – €51

De Oost-Brabantse (voorheen: Straf) Pleitwedstrijden (OBPW) zijn al jaren een begrip binnen de Bossche balie. Dat is niet voor niets. Tijdens de Oost-Brabantse Pleitwedstrijden strijden jonge, talentvolle advocaten uit Nederland en Vlaanderen ten overstaan van een jury met bekende pleiters en hoogleraren om de overwinning en de eeuwige roem.

Dit jaar vindt de 30ste editie plaats en wel op vrijdag 10 november 2017. In deze jubileumeditie gaat het roer om: de Pleitwedstrijden zullen zich niet enkel focussen op het strafrecht, maar zullen tevens het civiele recht, in de ruimste zin des woords, beslaan. Op elk rechtsgebied, strafrecht, civielrecht en Europeesrecht zullen één Nederlandse pleiter en één Vlaamse pleiter met elkaar de strijd aangaan. Na alle pleidooien beraadt de jury zich over de winnaar en zal slechts één pleiter naar huis gaan met de felbegeerde Banning bokaal.

 

 

De jury beoordeelt de pleiters aan de hand van de volgende criteria:

  • juridisch inzicht;
  • kennis van relevante literatuur en rechtspraak;
  • correct taalgebruik;
  • opbouw en inrichting van pleidooi en repliek (zoals het inspelen op het requisitoir);
  • boeien en geboeid houden van de juryleden en het publiek.

Het jubileum van de Oost-Brabantse Pleitwedstrijden wordt groots en feestelijk uitgepakt. Vooraf vindt er een lunch plaats bij Holla Advocaten, waar pleiters, juryleden en officieren van justitie alvast kennis met elkaar kunnen maken. Aansluitend aan de pleitwedstrijden kunnen de pleiters en toeschouwers de winnaar feliciteren onder het genot van een hapje en drankje, aangeboden door en bij BANNING Advocaten.

Uiteraard hopen wij dat het ons eigen arrondissement lukt om de bokaal binnen te slepen. Wij rekenen dan ook op jullie support en nodigen een ieder van harte uit om deze bijzondere dag bij te wonen!

De dag wordt afgesloten met een driegangendiner en een knallend feest.

In het hart van ’s-Hertogenbosch bevindt zich Restaurant Van Puffelen. Restaurant Van Puffelen verzorgt voor ons een overheerlijk driegangendiner. Na het diner zal onder muzikale begeleiding van een DJ en surprise act een groots feest losbarsten in Brasserie Bolwerk met een prachtig uitzicht over de Dommel.

De jubileumeditie van de Oost-Brabantse Pleitwedstrijden wil je niet missen. Koop dan ook zo snel mogelijk een kaartje, want vol = vol. De inschrijvingen voor introducés zullen later geopend worden, dus houd je e-mail in de gaten.

Dagprogramma

  • 13.00 – 17.00 uur:   Oost-Brabantse Pleitwedstrijden (locatie: Paleis van Justitie te ’s-Hertogenbosch, Leeghwaterlaan 8, ‘s-Hertogenbosch)
  • 17.00 – 18.30 uur:   BANNING-borrel (locatie: Kantoor Banning Advocaten, Statenlaan 55, ’s-Hertogenbosch)
  • 18.30 – 21.00 uur:   Driegangen diner (locatie: Restaurant Van Puffelen, Molenstraat 4-6, ’s-Hertogenbosch)
  • 21.00 – 01.00 uur:   Feest (locatie: Brasserie Bolwerk, St. Janssingel 25, ’s-Hertogenbosch)

Gegevens

Begin:
10 november 2017 om 13:00
Einde:
11 november 2017 om 01:00
Kosten:
Gratis – €51

Locatie

o.a. Paleis van Justitie te ‘s-Hertogenbosch
Leeghwaterlaan 8
's-Hertogenbosch, 5223 BA

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar