Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OHG – Doorwerking van het aanbestedingsrecht in de (pre)contractuele fase

7 september 2017 om 17:00 - 18:30

- Gratis

Beste leden,

Vanaf vandaag kunnen jullie je aanmelden voor het Open Haard-gesprek van donderdag 7 september 2017.

Het onderwerp van het OHG is:

“Doorwerking van het aanbestedingsrecht in de (pre)contractuele fase”
Aanbesteden is niet meer dan een gereguleerde methode om een overeenkomst aan te gaan. Bij overheidsaanbestedingen komt daar een extra dimensie bij, namelijk het aanbestedingsrecht. Naast de Aanbestedingswet 2012 is er veel nationale en Europese rechtsraap van toepassing tijdens aanbestedingsprocedures.

Het aanbestedingsrecht is van grote invloed op de precontractuele en contractuele fase. Tijdens deze OHG zal aan de hand van een aantal voorbeelden uit de rechtspraak worden geïllustreerd op welke wijze het aanbestedingsrecht doorwerkt tijdens de precontractuele en contractuele fase. Het gaat daarbij om het aangaan, wijzen en beëindigen van overeenkomst.

Verbintenisrechtelijke leerstukken, zoals de wilsvertrouwensleer, dwaling en redelijkheid en billijkheid komen aan de orde. Ook voor advocaten die niet direct te maken hebben met aanbestedingen kan deze OHG relevant zijn, aangezien de verbintenisrechtelijke leerstukken worden ingevuld met en/of beperkt door het aanbestedingsrecht.

Spreker: Anja van den Borne – Born Legal

Anja is advocaat bij Born Legal. Tevens is zij promovenda en docent aan de VU. Haar proefschrift gaat over het aanbesteden van complexe projecten, de informatieplichten tijdens de aanbestedingsprocedure en het beperken van kostenoverschrijding tijdens de contractfase. Anja is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouw- en contractenrecht en adviseert en procedeert voor zowel overheid als ondernemingen.

Details:
Datum: donderdag 7 september 2017
Aanvang: 17.30 uur, ontvangst vanaf 17.00 uur
Locatie: Born Legal, Flight Forum 154, 5657 DD, Eindhoven
Maximum aantal deelnemers: 40

Aanmelding:
Aanmelden kan tot  uiterlijk woensdag 6 september 2017 om 17.00 uur via de ticket portal op onze website:  www.jongebaliedenbosch.nl 
Afmelding:
Afmelden kan tot  uiterlijk donderdag 7 september 2017 vóór 12.00 uur door een e-mail te sturen aan  opleidingen@jongebaliedenbosch.nl.
NB:
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen die zich hebben opgegeven voor het OHG afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld. De personen die zich hebben aangemeld voor een OHG en afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld, worden door de Raad van de Orde verplicht één extra OHG te volgen.

 

Gegevens

Datum:
7 september 2017
Tijd:
17:00 - 18:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Born Legal
Flight Forum 154
Eindhoven, 5657 DD
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar