Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OHG – ASBEST: de branchebenadering

16 november 2017 om 17:00 - 18:30

- Gratis

Beste leden,

Vanaf vandaag kunnen jullie je aanmelden voor het open haard gesprek van donderdag 16 november 2017.

Het onderwerp van de cursus is: “ASBEST: de branchebenadering”
Steeds meer wordt van advocatenkantoren verlangd dat zij specialistische kennis in huis hebben.  Daarom hanteert LXA The Law Firm een zogenaamde branchebenadering. Een succesvol gebleken voorbeeld is het door Tim Segers opgerichte asbestteam. Naast kennis van de juridische aspecten heeft  LXA – als enige advocatenkantoor van Nederland – ook kennis in huis over de technische aspecten van asbest. Het asbestteam kan zich hierdoor binnen de asbestbranche profileren als dé  juridisch specialist op dat gebied. Dit doet zij onder andere door het aanbieden van cursussen en lezingen, het spreken op symposia en het schijven van een boek en juridische artikelen in vakbladen. Ook zorgt de kennisvoorsprong voor een belangrijk voordeel in juridische procedures. Tijdens het OHG wordt ingegaan op de vraag wat een branchebenadering inhoudt en welke rechtsgebieden vallen binnen de asbestbranche. Ook komen de voor- en nadelen van de branchebenadering aan bod.

Spreker: Tim Segers
Tim geeft als partner/advocaat leiding aan de sectie Overheid en Vastgoed van LXA The Law Firm en het Team Asbest in het bijzonder. Voor zijn overstap was Tim vanaf 2004 werkzaam als advocaat en partner bij Banning Advocaten. In 2008 heeft Tim de opleiding Ruimtelijke ordening en milieurecht aan de Grotius Academie afgerond. Naast zijn specialisatie in het bestuursrecht in brede zin, met een sterke focus op het milieurecht en het ruimtelijk bestuursrecht, heeft Tim grote ervaring op het gebied van het bouwrecht, het huurrecht en het overheidsaansprakelijkheidsrecht, en is hij sinds 2016 gediplomeerd Asbestdeskundige. Ook schreef Tim samen met Peter Huijbregts het boek ‘Asbest, Toezicht en Handhaving’, geeft hij meerdere malen per jaar de eendaagse cursus ‘Asbest voor juristen’ en is hij een veelgevraagd spreker op congressen en symposia over asbest.

Details:
Datum: donderdag 16 november 2017
Aanvang: 17.30 uur, ontvangst vanaf 17.00 uur
Locatie: LXA The Law Firm, Pettelaarpark 101 te (5216 PR) ‘s-Hertogenbosch
Maximum aantal deelnemers: 50

Aanmelding:

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 15 november 2017 om 17.00 uur via de ticket portal op onze website: www.jongebaliedenbosch.nl

Afmelding:
Afmelden kan tot uiterlijk donderdag 16 november 2017 vóór 12.00 uur door een e-mail te sturen aan opleidingen@jongebaliedenbosch.nl.

NB:
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen die zich hebben opgegeven voor het OHG afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld. De personen die zich hebben aangemeld voor een OHG en afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld, worden door de Raad van de Orde verplicht één extra OHG te volgen.

 

Gegevens

Datum:
16 november 2017
Tijd:
17:00 - 18:30
Kosten:
Gratis

Locatie

LXA The Law Firm
Pettelaarpark 101
's-Hertogenbosch, 5216 PR
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar