Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OHG 5 november 2019 “Fraude- en integriteitsonderzoeken”

5 november 2019 om 17:00 - 19:30

- Gratis

Het onderwerp van het OHG is: “Fraude- en integriteitsonderzoeken”

Advocaten worden de laatste jaren steeds vaker gevraagd fraude- en integriteitsonderzoeken uit te voeren. Een terrein dat tot 10 jaar geleden vrijwel alleen was voorbehouden aan de forensische accountant. Net voor de zomer lanceerde het Openbaar Ministerie een proefballon. Het OM wil fraude- en corruptieonderzoeken op termijn vaker overlaten aan de advocaten die door verdachte bedrijven zelf zijn ingehuurd. De gedachte hierachter is dat er minder beslag wordt gelegd op rechercheurs van de FIOD en zaken kunnen op die manier sneller worden afgewikkeld.

Reden te meer om tijdens dit OHG stil te staan bij de rol van advocaat als het gaat om fraude- en integriteitsonderzoeken? Meer in het bijzonder komen aan de orde:

  • kan een advocaat een onafhankelijk feiten onderzoek doen? Of kan een accountant dat beter?
  • hoe ver reikt het legal privilege?
  • met welke beroepsregels moet je rekening houden?

Sprekers: Silvia Vinken en Debbie Liem

Silvia Vinken en Debbie Liem zijn werkzaam bij VDB Advocaten. Zij hebben beiden ruim ervaring in het begeleiden en het verlenen van juridische bijstand aan cliënten die betrokken zijn in onderzoeken van toezichthouders als de FIOD, de Belastingdienst, het OM, de ACM en AFM. Daarnaast houden zij zich in toenemende mate bezig met het uitvoeren van fraude- en compliance onderzoeken op verzoek van cliënten, in voorkomende gevallen in samenwerking met de specialisten van alliantiepartner WVDB Adviseurs en Accountants. Waar mogelijk zullen zij tijdens de OHG de theorie illustreren met voorbeelden uit hun eigen dagelijkse praktijk.

Bijzonderheden

Datum: dinsdag 5 november a.s.

17.00 uur Inloop
17.30 uur Start lezing “Fraude en integriteit”
18.30 uur Start borrel

Locatie: VDB Advocaten, Eindhovenseweg 126, Waalre

Maximum aantal deelnemers: 50 personen

Parkeren is mogelijk op het terrein van VDB Advocaten

Aanmelden kan tot 4 november a.s. 12:00 uur

NB
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen die zich hebben opgegeven voor het OHG afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld. De personen die zich hebben aangemeld voor een OHG en afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld, worden door de Raad van de Orde verplicht één extra OHG.

Toegang niet-leden: advocaat-stagiairs die geen lid zijn van de Jonge Balie ’s-Hertogenbosch, maar wel aanwezig zijn bij dit OHG teneinde opleidingspunten voor de Beroepsopleiding Advocaten te vergaren, krijgen achteraf een bedrag van € 50,00 in rekening gebracht voor hun deelname.

Gegevens

Datum:
5 november 2019
Tijd:
17:00 - 19:30
Kosten:
Gratis

Locatie

VDB Advocaten
Eindhovensweg 126
Waalre, Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar