Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OHG 21 april 2020: “Procederen en adviseren in het familierecht, wat werkt wel en wat niet?”

21 april 2020 om 17:00 - 18:00

- Gratis

Onderwerp: “Procederen en adviseren in het familierecht, wat werkt wel en wat niet?

De familierechtpraktijk is anders dan de normale civiele praktijk. Op welke wijze kun je voor je cliënten een acceptable oplossing bereiken? En hoe moet je je boodschap verpakken?

In het familierecht krijg je als in geen ander rechtsgebied te maken met hoog oplopende emoties. In die emoties willen cliënten van alles en verliezen daarbij soms het hogere belang uit het oog. Soms hebben ze en punt, maar soms ook niet. Hoe kan jij als familierechtadvocaat ervoor zorgen dat jou cliënten zich gehoord voelen en dat er een oplossing wordt bereikt voor de lange termijn?

Tijdens het OHG wil de spreker graag met de toehoorders in gesprek over hoe te acteren als familierechtadvocaat. Aan de hand van zijn ervaringen wil hij de nodige tips & tricks geven waarmee de beginnende familierechtadvocaat uit de voeten kan.

Spreker: Joris Geuze

Joris Geuze is sinds 2003 advocaat. Sinds 2008 heeft hij zich toegelegd op het familierecht en familiemediation. Hij is lid van de vFAS en geregistreerd MfN-registermediator met accreditatie familiemediation. Sinds 2012 is hij lid van de commissie familierecht, een overlegorgaan waarbij de balie overlegt met de rechtbank. Sinds 2017 is hij lid van de raad van de orde van advocaten Oost-Brabant en heeft daar onder andere portefeuille personen – en familierecht.

In zijn dagelijkse praktijk als familierechtadvocaat en -mediator staat hij allerlei cliënten bij. Steeds vaker worden er zaken vanuit de rechtbank verwezen naar hem als mediator. Als piketmediator ziet hij hoe zijn collega’s ter zitting de rechter proberen te overtuigen.

De meeste zaken worden in overleg geregeld, maar soms moet er worden geprocedeerd. De ervaring met diverse cliënten, advocaten, mediators en andere professionele partijen zoals Gecertificeerde Instelling, Raad voor de Kinderbescherming etc. is telkens weer verschillend. Soms moet je meebuigen, maar soms moet je ook een punt maken. Het is een hele kunst om als familierechtadvocaat de belangen van je cliënt goed te behartigen, zonder de belangen van anderen uit het oog te verliezen. Partijen blijven meestal via de kinderen nog lange tijd met elkaar verbonden, dus een werkbare situatie is een groot goed. Als familierechtadvocaat is het vaak op eieren lopen, en dat maakt deze tak van sport zo uitdagend.

Vragen en/of onderwerpen:

Joris Geuze wenst het OHG graag interactief in te richten. Om deel te kunnen nemen aan het OHG is het daarom verplicht om uiterlijk 17 april 2020 twee vragen en/of onderwerpen te sturen naar het e-mailadres: opleidingen@jongebalieoost-brabant.nl.

Details:

Datum: dinsdag 21 april 2020

Aanvang: 17.00 uur

Videoverbinding: Als gevolg van de corona-maatregelen is het niet mogelijk om fysiek naar het OHG te komen. Er zal een videoverbinding zijn die het mogelijk maakt om het OHG op afstand te volgen, en er actief aan deel te nemen. Als u zich hebt aangemeld, ontvangt u een aparte e-mail met instructies.

Maximum aantal deelnemers: 50

Aanmelding:
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 17 april 2020 om 17.00 uur via de ticket portal op onze website: www.jongebaliedenbosch.nl.

Indien iemand twijfelt of hij/zij zich wel heeft aangemeld, stuur dan een e-mail naar opleidingen@jongebalieoost-brabant.nl.

Afmelding:
Afmelden kan tot uiterlijk dinsdag 21 april vóór 12.00 uur door een e-mail te sturen aan opleidingen@jongebalieoost-brabant.nl.

NB:
Helaas komt het nog steeds voor dat mensen die zich hebben opgegeven voor het OHG afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld. De personen die zich hebben aangemeld voor een OHG en afwezig zijn zonder zich tijdig te hebben afgemeld, worden door de Raad van de Orde verplicht één extra OHG te volgen.

Toegang niet-leden: advocaat-stagiairs die geen lid zijn van de Jonge Balie Oost-Brabant, maar wel aanwezig zijn bij dit OHG teneinde opleidingspunten voor de Beroepsopleiding Advocaten te vergaren, krijgen achteraf een bedrag van € 50,00 in rekening gebracht voor hun deelname.

Gegevens

Datum:
21 april 2020
Tijd:
17:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Videoverbinding

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar